Kievarinkuja

ulkoasu © Cery 2017Kuutamoloitsu


Nimi Kuutamoloitsu Rekisterinumero VH16-018-2122
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Omistaja PJ (VRL-14469) / Kievarinkuja
Väri Punarautias Kasvattaja L. Liimatainen
Syntynyt 30.06.2016, 29 v Koulutustaso Helppo A, 110 cm, CIC1
Säkäkorkeus 156 cm Painotus Kenttäratsastus

Luonne

Loitsu on kiva tamma, jonka kanssa täytyy kuitenkin olla tarkkana ettei se pääse niskan päälle. Keskittymiskyky sillä ei ole ihan paras mahdollinen, joten sen kanssa treenissä tehdään lyhyitä pätkiä kerrallaan, niin että mielenkiinto pysyy yllä. Se on myös taipuvainen turhaan säpsyilyyn, jos on jotain tapahtumaa, mikä voisi yhtään antaa tilaisuuden säikähtämiseen ja sitä myötä päättömään ryntäilyyn. Tamma hoidetaan yleensä käytävällä, sillä se arvostaa omaa yksityisyyttään ja on helpompaa, että se saa olla karsinassaan omassa rauhassa. Muiden hevosten kanssa tarhatessa se yleensä jää lauman pohjimmaiseksi, vaikka ihmisten kanssa käyttäytymisen perusteella voisi olettaa sen pomottavan muita hevosia. Vieraissa paikoissa se käyttäytyy kuitenkin asiallisesti, eikä hermostu esimerkiksi kilpailupaikan hälinästä yhtään. Loitsu on erittäin perso ruualle, ja niinkuin sanonta kuuluu, ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen. Esteillä Loitsu innostuu kovasti, ja vähän isommilla radoilla saattaa tulla esteiden välissä pukkejakin, ihan silkasta innostuksesta.

Sukutaulu

i. Kuutamokäynti
evm
ii. Kuutamo iii. Kuomaja
iie. Frendi
ie. Plastikka iei. Haara
iee. Piparminttu
e. Noidan Käsikirja
evm
ei. Taikuutta eii. Taikuri
eie. Helmikuu
ee. Haltijatar eei. Huuhkaja
eee. Dyyni


i. Kuutamokäynti on kaunis suomenhevosori, joka omaa hyvän rakenteen, kauniin rautiaan värityksen ja säkäkorkeutta orilla on 158 cm. Luonteeltaan Kuutamokäynti on melko orimainen, mutta ratsuna hyvän kapasiteetin omaava sekä monipuolinen. Kuutamokäynti on kilpaillut kouluratsastuksessa vaativa B - tasolle saakka, ja hyppää esteillä 90 cm ratoja, jonka lisäksi sillä on kilpailtu kenttäratsastuksessa. Hyvän kilpailumenestyksen vuoksi oria on käytetty hieman jalostuksessa, ja tällä hetkellä sillä on 6 jälkeläistä, ja ori itse viettelee nyt leppoisia eläkepäiviä omistajansa luona.

e. Noidan Käsikirja on piirtopäinen, rautias suomenhevostamma. Tammalla on hyvä rakenne, jonka puolesta se on menestynyt näyttelyissä hyvin, ja säkäkorkeutta siltä löytyy 157 cm. Tamma teki hyvän ja tasaisen kilpailu-uran saaden suuren kasan sijoituksia. Koulupuolella sillä kilpailtiin helppo A-luokkia ja esteillä metriä. Vaikka se oli koulupuolellakin kiva, tasainen suorittaja, on sen vahvuus ehdottomasti esteillä. Noidan Käsikirja omaa laadukkaan hypyn, ja on luonteeltaan rehellinen ja rohkea, joka on esteradoilla ehdottomasti vahvuus. Myöhemmin tamma astutettiin muutaman kerran, ja nyt sillä on neljä jälkeläistä, jotka ovat perineet emältään monipuolisuuden. Nykyään tamma viettää ansaittuja eläkepäiviään.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Porrastetut ja ominaisuuspisteet
Kenttäratsastuksessa tasolla 5/4

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 998.68
Nopeus ja kestävyys 950.41
Kuuliaisuus ja luonne 0.00
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 0.00
31.01.2019 - Kutsu - 110 cm - 6/48 - VSR CUP
31.05.2019 - Kutsu - CIC1 - 5/43 - VSR CUP

Päiväkirja

05.04.2018
Tammalla oli kertynyt parista vapaapäivästä roimasti ylimääräistä energiaa, joten ajattelin juoksuttaa liinassa suurimmat energiat pois, ennenkuin nousisin selkään. Tamma olikin aika villi, ja siirtäessäni sen maneesissa ympyrälle, se lähti samantien pomppimaan pukkilaukassa eteenpäin! Annoin sen purkaa ylimääräisiä energioitaan niinkuin halusi, ja kun meno alkoi rauhoittua, otettiin vähän ravia ja pari hillittyä laukannostoa, jonka jäljeen juoksuttaminen riitti. Irrotin juoksutusliinan ja otin sivuohjat irti, ja nousin maneesin keskellä selkään. Ratsastin kunnon koulutreenin, johon sisältyi paljon laukkaa. Kun aloin lopetella, alkoikin tulla täyteen jo tunnin verran liikuntaa, jos alun liinan päässä kirmailut lasketaan mukaan, eli ihan hyvä treeni tuli tehtyä. Loitsu olikin hieman hikinen, joten sai tallissa kuivatusloimen niskaansa.

14.09.2018
Tänään maneesiin kasattiin irtohypytyskuja lähinnä varsalaatiksiin tähtääviä nuorukaisia varten, mutta hyppäämään pääsi muutama aikuinenkin kaveri, ja Loitsu oli yksi niistä. Loitsuhan on ammatiltaan kenttähevonen, joten hyppääminen kuuluu oleellisesti sen viikko-ohjelmaan, tosin aikuisia harvemmin enää irtona hypytetään, mutta halusin mielenvirkistykseksi tarjota sille hieman vaihtelua, ja vähän myös päästä sivusta tarkkailemaan sen hyppytekniikkaa - ja tyyliä. Alkuverryttelyt hoidettiin perinteisesti juoksuttamalla kevyesti liinassa, ja tamma vaikuttikin melko energiseltä ja vaikutti vähän ihmettelevän mitä nyt oikein tapahtuu. Pikkuhiljaa pääsimme aloittamaan itse hypyttämistä. Aluksi Loitsu suhtautui niin suurella innolla ja vauhdilla edessä oleviin esteisiin, että välit meinasivat jäädä aivan liian lyhyiksi, mutta hyvin se selvitti itsensä esteistä kuitenkin ylitse. Toistojen myötä se alkoi rauhoittua ja suoritti tehtävät tarkemmin, ja meno alkoi näyttää siltä miltä kuuluukin. Hauskaa sillä kuitenkin tuntui olleen, ja sehän oli pääasia. Oli itsellekin ihan hyvä päästä näkemään sivusta tamman työskentelyä ilman ratsastajaa, ja itselle taas heräsi ajatuksia miten jatkossa estetreeneissä sen kanssa harjoitellaan lisää.

Hoito-ohjeet

Suupielet rasvattava ennen ja jälkeen ratsastuksen
Jännesuojat jalkaan aina ratsastukseen
Hypättäessä martingaali
Tämä on virtuaalihevonen