Kievarinkuja

ulkoasu © Cery 2017Kuutamoloitsu


Nimi Kuutamoloitsu Rekisterinumero VH16-018-2122
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Omistaja PJ (VRL-14469) / Kievarinkuja
Väri Punarautias Kasvattaja L. Liimatainen
Syntynyt 30.06.2016, 28 v Koulutustaso Helppo A, 110 cm, CIC1
Säkäkorkeus 156 cm Painotus Kenttäratsastus

Luonne

Loitsu on kiva tamma, jonka kanssa täytyy kuitenkin olla tarkkana ettei se pääse niskan päälle. Keskittymiskyky sillä ei ole ihan paras mahdollinen, joten sen kanssa treenissä tehdään lyhyitä pätkiä kerrallaan, niin että mielenkiinto pysyy yllä. Vieraissa paikoissa se käyttäytyy kuitenkin asiallisesti, eikä hermostu esimerkiksi kilpailupaikan hälinästä yhtään. Loitsu on erittäin perso ruualle, ja niinkuin sanonta kuuluu, ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen.

Sukutaulu

i. Kuutamokäynti
evm
ii. Kuutamo iii. Kuomaja
iie. Frendi
ie. Plastikka iei. Haara
iee. Piparminttu
e. Noidan Käsikirja
evm
ei. Taikuutta eii. Taikuri
eie. Helmikuu
ee. Haltijatar eei. Huuhkaja
eee. Dyyni


i. Kuutamokäynti on kaunis suomenhevosori, joka omaa hyvän rakenteen, kauniin rautiaan värityksen ja säkäkorkeutta orilla on 158 cm. Luonteeltaan Kuutamokäynti on melko orimainen, mutta ratsuna hyvän kapasiteetin omaava sekä monipuolinen. Kuutamokäynti on kilpaillut kouluratsastuksessa vaativa B - tasolle saakka, ja hyppää esteillä 90 cm ratoja, jonka lisäksi sillä on kilpailtu kenttäratsastuksessa. Hyvän kilpailumenestyksen vuoksi oria on käytetty hieman jalostuksessa, ja tällä hetkellä sillä on 6 jälkeläistä, ja ori itse viettelee nyt leppoisia eläkepäiviä omistajansa luona.

e. Noidan Käsikirja on piirtopäinen, rautias suomenhevostamma. Tammalla on hyvä rakenne, jonka puolesta se on menestynyt näyttelyissä hyvin, ja säkäkorkeutta siltä löytyy 157 cm. Tamma teki hyvän ja tasaisen kilpailu-uran saaden suuren kasan sijoituksia. Koulupuolella sillä kilpailtiin helppo A-luokkia ja esteillä metriä. Vaikka se oli koulupuolellakin kiva, tasainen suorittaja, on sen vahvuus ehdottomasti esteillä. Noidan Käsikirja omaa laadukkaan hypyn, ja on luonteeltaan rehellinen ja rohkea, joka on esteradoilla ehdottomasti vahvuus. Myöhemmin tamma astutettiin muutaman kerran, ja nyt sillä on neljä jälkeläistä, jotka ovat perineet emältään monipuolisuuden. Nykyään tamma viettää ansaittuja eläkepäiviään.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Porrastetut ja ominaisuuspisteet

Kenttäratsastuksessa tasolla 5/4

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 998.68
Nopeus ja kestävyys 950.41
Kuuliaisuus ja luonne 0.00
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 0.00

Päiväkirja

05.04.2018
Tammalla oli kertynyt parista vapaapäivästä roimasti ylimääräistä energiaa, joten ajattelin juoksuttaa liinassa suurimmat energiat pois, ennenkuin nousisin selkään. Tamma olikin aika villi, ja siirtäessäni sen maneesissa ympyrälle, se lähti samantien pomppimaan pukkilaukassa eteenpäin! Annoin sen purkaa ylimääräisiä energioitaan niinkuin halusi, ja kun meno alkoi rauhoittua, otettiin vähän ravia ja pari hillittyä laukannostoa, jonka jäljeen juoksuttaminen riitti. Irrotin juoksutusliinan ja otin sivuohjat irti, ja nousin maneesin keskellä selkään. Ratsastin kunnon koulutreenin, johon sisältyi paljon laukkaa. Kun aloin lopetella, alkoikin tulla täyteen jo tunnin verran liikuntaa, jos alun liinan päässä kirmailut lasketaan mukaan, eli ihan hyvä treeni tuli tehtyä. Loitsu olikin hieman hikinen, joten sai tallissa kuivatusloimen niskaansa.

Hoito-ohjeet

Suupielet rasvattava ennen ja jälkeen ratsastuksen
Jännesuojat jalkaan aina ratsastukseen
Hypättäessä martingaali
Tämä on virtuaalihevonen