Kievarinkuja

ulkoasu © Cery 2017Turmeltajan Kiukunpuuska


kaksi ensimmäistä© Turmeltaja, viimeinen (c) VRL-04373

Nimi Turmeltajan Kiukunpuuska Rekisterinumero VH17-018-0571
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Omistaja PJ (VRL-14469) / Kievarinkuja
Väri Ruunivoikko Kasvattaja Turmeltaja
Syntynyt 01.03.2017, 28 v Koulutustaso Helppo A, 110 cm, ke CIC1
Säkäkorkeus 159 cm Painotus Yleispainotus

Toukokuun 2017 suomenhevosten kantakirjaustilaisuus
16 + 16 + 15 + 16 = 63p. KTK-III

Toukokuun 2017 suomenhevosten varsa-arviointi
rakenne 7.8, suku 10, käytöskoe 8 + 4.6, ratsastuskoe 8.2 + 5 = 43.6 SV-I

Toukokuun 2017 estehevosten varsa-arviointi
8 - 10 - 1 - 3 - 2 - 0 = 24p / EV-II

Maaliskuun 2018 kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu
6 + 41 + 25 + 0 + 6,5 = 78,5 p. KRJ-III

Kesäkuun 2019 kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelun uusintatilaisuus
6 + 42 + 25 + 17,5 + 15= 105,5 KERJ-I

Kesäkuun 2019 esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus
6,5 + 44 + 25 + 20 + 13 = 108,5p. ERJ-I

Historia

Hyvä ystäväni vinkkasi minulle nähneensä netissä muutaman myytävänä olleen suomenhevosvarsan. Myynti-ilmoituksessa oli kuva kauniista voikosta tammavarsasta, joka jo vähän erikoisen värinsä ansiosta kiinnitti huomioni. Kovin kauaa ei tarvinnut harkita voisiko tämä olla meille se tulevaisuuden lupaus, kun jo löysin itseni kirjoittamassa siitä ostotarjousta. Tulevaisuuden suunnitelmiin sen kanssa kuului ainakin kantakirjaukseen valmistautuminen ja suvun jatkaminen ainakin yhden varsan verran, sillä itseäni kyllä kiinnosti ajatus että tulevaisuudessa tallissa olisi lisää kauniin voikkoja suomenhevosia tämän tamman jälkikasvun muodossa! Kaneli tuli kivasti yleispainotteisesta suvusta, joten realiteetin niin este, koulu - kuin kenttäradoillekin olivat kunnossa. Onneksi ostotarjoukseni hyväksyttiin ja ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen olin allekirjoittamassa siitä kauppapapereita ja lastaamassa tammaa trailerin kyytiin,.

Luonne

Kaneli on hoitaessa hyvin tammamainen, ja vaatii kokeneen käsittelijän, sillä hoitotilanteiden lisäksi taluttaessa se osaa tarvittaessa testata ihmistä. Neitimäisyys tulee myös hyvin ilmi siinä, että Kaneli on hyvin nirso ruuan suhteen. Myös toisten hevosten seurassa Kaneli on hieman varautunut, jonka vuoksi se myös tarhataan yksin. Se lähtee kuitenkin mielellään aina töihin, vaikka sen kanssa ei kaikki asiat sujukaan aina niinkuin haluaisi. Ratsastaessa tamma on hyvin herkkä ja reipas, eikä se voi sietää ratsastajaa joka käyttää liian kovia apuja. Se on kuitenkin hyvin yritteliäs ja keskittyy siltä pyydettäviin tehtäviin.

Sukutaulu

i. Voituuve
KTK-II, KRJ-I, KERJ-I, ERJ-I, VVJ-I, SLA-I, Jälk C
ii. Voiturkanen iii. Voiturjake
iie. Salmiakkihunaja
ie. Tuohivanaja iei. Tuohipeelo
iee. Vanajankukka
e. Kiusanhengetär
KTK-III, SLA-I, ERJ-I, KERJ-I, KRJ-I, YLA2
ei. Kommervenkki eii. Konnankoukku
eie. Suunapäänä
ee. Hengetön Huvi eei. Huvihihku
eee. Kuolonkorahdus

Sukuselvitys

ii. Voiturkanen on ryhdikäs, satuhevosen ulkonäön omaava monitoimiori. Valkeaharjainen voikko ihastutti jo varsana lennokkailla ja elastisilla liikkeillään, joka ei kasvattajaa toki haitannut - orista kun suunniteltiin alusta asti tehtävän ratsu, vaikka se opetettiin tietysti myös ajolle. Voiturkanen aloitti kilpakenttien valloittamisen jo nuorena, ensin pääasiassa este- ja koulukilpailuiden merkeissä, mutta myöhemmällä iällä sen kanssa osallistuttiin kenttä- ja valjakkokisoihinkin. 158cm korkea ori näytti olevansa todellinen monitaituri, ja se jatkoikin monipuolista kilpauraansa kaikissa lajeissa hyvällä menestyksellä. Muutoin niin nöyrästä ja rauhallisesta orista kuoriutui tosipaikan tullen säpäkkä kilpahevonen, joka oli varmasti osasyy voikon menestykseen. Voiturkanen oli ihastuttavan värinsä lisäksi varsin näyttävä tapaus ulkomuodoltaan - orilla oli pitkä, hyvällä ylälinjalla ja väljillä liittymillä varustettu kaula, selväpiirteinen säkä ja pitkä, loiva lapa, vahva takaosa, jossa pyöreä ja pitkä lautanen. Rungostaan Voiturkanen sai näyttelyissä ja myöhemmin myös kantakirjauksessa hieman sanomista; runko oli pitkä ja avo, jonka lisäksi orilla oli pitkä selkä ja lanne. Jalka-asennoiltaan ori oli myös varsin kelvollinen, joten rakenteelliset virheet jäivät hyvin lyhyeen. Erinomaisin ratsastettavuus- ja liikepistein toiselle palkinnolle kantakirjattu Voiturkanen siirtyi kisaeläkkeelle 15-vuotiaana, kun sen vauhdikas ja tapahtumarikas kilpaura alkoi verottamaan hevosen terveyttä. Kevyempään käyttöön siirryttyään Voiturkasta alettiin myös tarjoamaan ahkerasti tammojen käyttöön, ja ori saikin kaiken kaikkiaan 28 jälkeläistä. Liinakkojouhien lisäksi orin jälkeläiset perivät isältään vahvasti ryhtiä sekä elastisia ja näyttäviä liikkeitä. Tänä päivänä Voiturkanen viettää eläkepäiviään pihapiirin tammoja vahtien ja satunnaisia kärryttelyhommia tehden.

ie. Tuohivanaja on 156cm korkea tummanrautias tamma, joka on pitkänpuoleisesta ja vankasta rungostaan huolimatta erittäin ryhdikäs ja näyttävä hevonen. Sillä on ylös kiinnittynyt kaareva kaula sekä kaunis ja ilmeikäs pää. Jaloistaan Tuohivanajan jalat ovat järeäluustoiset ja vahvat, ja ainoana huonona piirteenä niissä on vennohkot vuohiset. Kauniin sävyinen tummanrautias tamma on äärimmäisen kiltti ja lempeä tapaus, ja se onkin viettänyt suurimman osan elämästään pienehköllä ratsastuskoululla aloittelijoiden vankkana suosikkihevosena. Tuohivanaja on liikkeiltään tahdikas mutta melko vaatimaton ja matala-askelinen. Siltä kuitenkin löytyy askellaajuutta näyttävämpiinkin ravilisäyksiin, joita raudikko pääsi esittelemään nuorempana koulukilpailuissa aina helppo A -tasolla asti. Koulu-uransa jälkeen, ratsastuskoululle muutettuaan, Tuohivanaja oli muutaman vuoden vain tuntikäytössä, mutta myöhemmin sen omistaja innostui valjakkoajosta. Tähtipäinen raudikko pääsikin näyttämään taitojaan valjakkoradoilla hyvällä menestyksellä noviisi-tasoisissa luokissa. Ratsastuskouluoppilaiden kanssa Tuohivanaja kilpaili myös pieniä seuraesteluokkia, vaikka sen hyppytekniikka ja into olisivat riittäneet isompiinkin ratoihin. Tuohivanajan omistaja kiinnostui suomenhevoskasvatuksesta tamman ollessa 14-vuotias, ja se pääsikin uuden piensiittolan kantatammaksi. Raudikko osoittautui onneksi hedelmälliseksi tapaukseksi, ja se tiinehtyi kerrasta, vaikkei se ollutkaan varsonut aiemmin. Tuohivanaja sai kaikkiaan neljä varsaa, jotka kaikki perivät emältään järkevän ja ystävällisen luonteen ja vankkaa runkoa. 20-vuotiaana tamma ei enää tiinehtynyt, joten se sai jäädä kevyteläkkeelle alkeistuntilaisten piristäjäksi, ja sitä työtä Tuohivanaja jatkaa tänäkin päivänä.

iii. Voiturjake oli eloisa ja jossain määrin hieman raisukin ori, joka syntyi pienelle kotitilalle, jonka omistaja tunnettiin lähinnä värikasvattajana. Varsojen vanhempia kohtaan olevista löyhistä kriteereistä huolimatta yksi tilan siitostammoista varsoi kullankeltaisen helmen - Voiturjake osoittautui kasvaessaan olevansa hyväliikkeinen ja -rakenteinen hevonen, jonka luonnekaan ei ollut lainkaan hassumpi. Voikosta kasvoi ryhdikäs mutta kevyemmän ratsutyypin hevonen, jolla oli pitkä, kaareva kaula, loiva mutta lyhyehkö lapa, pitkähkö runko jossa vahva selkä, ja jyrkähkö lautanen isossa ja vahvassa takaosassa. Orin jaloista löytyi sanomista lyhyehköjen vuohisten ja käyrähköjen kintereiden verran. Voiturjakkeen päästessä tositoimiin kisaradoille se hurmasi monet erinomaisella hyppytekniikallaan, hyvällä laukalla ja rohkealla luonteella. Vauhdikkuudestaan huolimatta Voiturjakkeen kanssa pärjäsivät monenlaiset ratsastajat, sillä ori oli pohjimmiltaan erittäin nöyrä ja yritteliäs ratsu. Voiturjake kantakirjattiin hyvin ratsastettavuus- ja liikepistein ratsusuunnalle kolmannelle palkinnolle, jonka jälkeen sitä tarjottiin myös ulkopuolisille tammoille käytettäväksi. Orin oman kasvattajaomistajan kuuden varsan lisäksi Voiturjake sai 12 jälkeläistä, jotka perivät vahvasti hyviä liikkeitä ja hyppytekniikkaa. Voikko ei kerennyt toimimaan kahta kautta enempää siitosorina, sillä se jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn seurauksena 14-vuotiaana.

iie. Salmiakkihunaja oli kaunis, leveällä läsillä varustettu vaaleanpunarautias tamma, joka toimi koko ikänsä harraste- ja perhehevosena. Luonteeltaan täyden kympin tammaa ei koskaan koulutettu sen täyteen kapaisteettiin asti, vaan perheen äiti ja tytär kilpailivat Salmiakkihunajalla helpohkoissa seura- ja aluetason kisoissa esteillä 80cm -tason luokissa ja koulussa helppo B -tasolla. Salmiakkihunaja oli liikkeiltään melko vaatimaton, mutta se oli erittäin nöyrä ja yritteliäs ratsu, joka teki kaiken mitä pyysi. Sen liikkeet olivat puhtaat ja tahdikkaat, mutta melko matalat. Rakenteeltaan Salmiakkihunaja sen sijaan oli mitä mainioin tapaus - sillä oli sopusuhtainen, vankka ja tiivis runko, sopivan pituinen kaula jossa hyvä ylälinja, loiva lapa ja selkeä säkä, ja pitkä, pyöreä lautanen. Jaloistaan tamma sai muutamissa show-näyttelyissä numeroksi yhdeksikköä, kuten myös tyypeistään. Kun perheellä ja tammalla oli kertynyt useampi vuosi yhteistä taipaletta, päätettiin Salmiakkihunaja astuttaa tulevaisuuden jälkien seuraajan toivossa. Ensimmäinen varsa oli kuitenkin ori, joten se myytiin heti vieroituksen jälkeen tavoitteelliseen kotiin, ja Salmiakkihunaja astutettiin uudestaan. Toisella kerralla varsa oli tamma, ja se saikin jäädä kotiin kasvamaan tulevaksi perhehevoseksi. Tammavarsa näytti perineen emänsä ulkonäön ja rakenteen lähes kokonaan, ja se olikin kuin pienoismalli Salmiakkihunajasta. Luonteeltaan molemmat varsat olivat vähintään yhtä järkeviä kuin emänsä, mutta liikkeidensä näyttävyyden varsat perivät onneksi isiltään. Salmiakkihunaja kuoli 23-vuotiaana.

ei. Kommervenkki on luonteeltaan hyvin pitkälti Kanelin emän Kiusanhengettären kaltainen, orin kanssa tuli toimeen kuka tahansa eikä ori olisi ikinä tehnyt pahaa kärpäsellekään, mutta ratsuna toimi kuin junan vessa. Kommervenkillä on melko rankka nuoruus, ori syntyi kuukautta etuajassa ja oli syntyessään todella pienikokoinen. Ori kehittyi hitaasti ja vasta neljän vuoden iässä Kommervenkki alkoi muistuttaa täysikasvuista eläintä. Kun sitten viimeinkin orin selkään päästiin, löi Kommervenkki kaikki ällikällä. Jos jotakuta hevosta voisi kutsua monitoimihevoseksi, niin Kommervenkki oli sellainen. Ori oli yhtä lahjakas missä tahansa lajissa ja lisäksi äärimmäisen oppimishaluinen, josta syystä nokka ei kauaa tuhissut uutta asiaa opetellessa. Ori kilpaili niin valjakossa, koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessa tasaisesti suhteellisen hyvällä menestyksellä.

ee. Hengetön Huvi oli nätti, hieman raskaamman puoleinen, suomenhevostamma ruunivoikolla karvapeitteellä. Hengetön Huvi syntyi Turkuun ratsastuskoululle, josta tamma myytiin parivuotiaana raviharrastajalle, joka etsi itselleen kunnollista ratsua. Nuoren tamman parissa riitti töitä, vaikka Hengetön Huvi oli lempeäluonteinen niin välkyin eläin ei tamma ollut, koulutus oli hyvin hidasta ja turhauttavaa. Tamman täytettyä viisi vuotta, oltiin viimeinkin siinä pisteessä että tohdittiin miettiä ensimmäisiä kisoja. Taipumusta tammalta löytyi niin esteille kuin kouluunkin, mutta omistaja ei ollut ikinä oikein välittänyt kouluratsastuksesta. Tamman ensimmäiset estekilpailut eivät oikeen menneet putkeen kiiman puskiessa päälle. Hengetön Huvi kilpaili esteluokissa aina 110cm luokissa pärjäten jopa kansallisella tasolla. Alunperin Huvia ei suunniteltu varsottavan ainakaan vielä pariin vuoteen, mutta sattui pieni kömmähdys viereisen tarhan suomenhevosorin kanssa. Ilmeni, että Huvi oli erinomainen emätamma ja omistaja muutti suunitelmiaan tamman kisauran varalle. Hengetön Huvi varsoi elämänsä aikana kymmenen tervettä varsaa periyttäen vahvasti voikkoväriä.

eii. Konnankoukku on hevonen jota todellakin voisi kutsua nimensä veroiseksi. Suurikokoinen voikko ori, joka tapasi aina tehdä kujeita ihmisten pään menoksi. Harmillisesti ori menehtyi vain 8-vuotiaana aivokasvaimeen, mutta teki hyvin vaikuttavan vaikkakin lyhyen uran. Konnankoukku oli harvinaisen kyvykäs kouluratsu, joka taipui Vaativa A tasolle asti, mutta muihin lajeihin ori ei sitten osoittanutkaan lainkaan lahjoja. Näyttelyistä Konnankoukku sai aina erinomaiset arvostelut ja kantakirjattiin ensimmäiselle kantakirjapalkinnolle, joskin orin ilkikurisesta luonteesta tuli toisinaan hieman noottia. Kisakumppanina Konnankoukku oli harvinaisen tasainen hevonen, joka ylitti aina ratsastajansa odotukset. Oriin saattoi aina luottaa kisaradalla ja jokainen kerta palattiin myös ruusuke mukanaan. Konnankoukku toimi parin kauden verran siitosorina astuen parisen tusinaa tammaa periyttäen vahvasti voikkoa väriänsä sekä ratsuominaisuuksiansa.

eie. Suunapäänä oli suurikokoinen rautias tamma, jolla oli hyvin pitkät jalat suomenhevoseksi. Tamman isä oli kuuluisa ravuri ja emä menestynyt esteratsu. Suunapäänä syntyi lähellä rajaa, Imatraa, josta tamma myytiin vuotiaana länteen. Tammaa käytettiin jonkun verran varsanäyttelyissä ja toi mukanaan kelvolliset arvostelut. Tamman täyttäessä neljä, kantakirjattiin Suunapäänä toiselle palkinnolle ratsusuunnalla. Jo seitsemän vuoden ikään ehtiessä tammalla oli melko vaikuttava esteura takanaan sekä yksi orivarsa. Omistajalla oli vaikka mitä suunitelmia tamman varalle, mutta kaikki suunitelmat kariutuivat omistajan sairastuessa keuhkosyöpään. Hevoset jouduttiin myymään tila mukaanlukien. Tammasta tuli paljon tarjouksia, mutta korkeimmiten Suunapäänästä tarjosi Saksalainen hevosmies joka oli varsin ihastunut suomenhevosiin vieraillen vuosittain Suomessa ostoaikeissa. Suunapäänä muutti Saksaan, lähelle Berliiniä jossa tamma eli loppuikänsä, 25-vuotiaaksi asti.

eei. Huvihihku oli komea massiivinen vaaleanrautias ori, joka keräsi katseita siellä missä ikinä liikkuikin. Ori polveutui merkittävästä ratsusuvusta, josta löytyi monia hyviä suoriutujia. Omistajan sanojen mukaan Huvihinku oli hyvin tasainen, joka teki orista helpon ja mutkattoman käsitellä. Neljän vuoden iässä Huvihinku käytettiin oripäivillä, josta ori nappasi mukaansa erinomaiset arvosteltelut ja ensimmäisen kantakirjapalkinnon. Vuotta myöhemmin Huvihinku teki debyyttinsä paikallisissa koulukilpailuissa suorittaen radan lähes virheettä. Ori oli poikkeuksellisen lahjakas ratsu ja monitoimihevonen, joka taipui lajiin kuin lajiin. Ratsukko kuitenkin keskittyi tekemään uraa kouluratsastuksessa menestyen Vaativa A tasolla. Huvihinku starttasi myös muutamia kertoja este- sekä kenttäluokissa, jopa kerran valjakossa. 12-vuotiaana ori katkaisi harmillisesti jalkansa tarhaonnettomuudessa ja orin ura tyssäsi siihen. Huvihinku toimi muutaman kauden jalostusorina saaden tammavieraita ympäri Suomea, jopa pari Ruotsistakin. Ori olikin erinomainen periyttäjä ja Huvihinkun jälkeläiset ovatkin pärjänneet isänsä tavoin ratsulajeissa.

eee. Kuolonkorahdus oli suurikokoinen ruunivoikko tamma, jonka syntyperästä tai historiasta ei paljoa tiedetä. Papereiden mukaan Kuolonkorahdus syntyi Pohjois-Karjalassa yksityiselle elinkeinonharjoittajalle maatilalle. Tamma oli hyvin vaatimattoman näköinen ja polveutui ravisuvusta. Kuolonkorahdus asui maatilalla kymmenvuotiaaksi asti, josta se myytiin tilan joutuessa konkurssiin. Ruunivoikko tamma myytiin toiselle puolelle Suomea ratsastuskoululle. Kuolonkorahduksen sanottiin olevan hyvin lempeäluonteinen ja kiltinpuoleinen hevonen, joka oli erityisesti aloittelijoiden suosikki. Kuolonkorahdus ei ollut ratsuna kovin lahjakas, itseasiassa tamma ei osoittanut erityisiä lahjoja mihinkään lajiin vaan oli tasainen menijä, joka pärjäsi kelvollisesti vähän kaikessa. Kuolonkorahdus menehtyi kunnioittaavassa 28-vuoden iässä vanhuuteen jättäen jälkeensä yhden tammajälkeläisen.
isän puoli (c) dookie, emän puoli (c) HM

Jälkeläiset

s. 16.11.2017 t. Kievarinkujan Raivonpuuska, i. Turmeltajan Jalokaarne, om. Ruskavaara
s. 29.10.2018 t. Kievarinkujan Taikatyrni, i. Hattuvaaran Hatuntekijä, om. Mörkövaara

Kisakalenteri

KRJ-sijoituksia 40 kpl, ERJ-sijoituksia 40 kpl, KERJ-sijoituksia 41 kpl, VSR CUP-sijoituksia 3 kpl

21.03.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
02.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
02.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
03.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
03.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
04.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
04.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 2/24
04.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
05.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
06.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
06.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
06.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
08.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
08.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
09.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
10.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
10.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
11.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
11.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 2/30
12.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
13.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 2/30
14.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
15.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
15.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
16.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
16.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
18.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
18.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 2/30
20.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
21.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
22.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
23.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
28.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 2/30
29.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
30.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/30
30.04.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
05.05.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
11.05.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
14.05.2017 - Kutsu - CIC1 - 5/30
15.05.2017 - Kutsu - CIC1 - 1/30
18.05.2017 - Kutsu - CIC1 - 4/30
30.08.2017 - Kutsu - CIC1 - 7/77 - KERJ CUP
31.01.2018 - Kutsu - CIC1 - 2/43 - KERJ CUP
22.03.2017 - Kutsu - 100 cm - 6/30
01.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 3/30
02.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 4/30
02.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 5/30
04.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 4/30
05.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 5/30
05.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 5/30
05.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 1/30
05.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 1/30
05.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 2/30
05.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 3/50
06.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 1/30
07.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 5/30
07.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 4/30
07.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 3/30
08.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
10.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 1/30
10.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 2/30
10.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
11.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 5/30
12.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 1/30
13.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
15.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 6/50
16.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 1/30
17.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
17.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 7/50
20.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 4/30
20.04.2017 - Kutsu - 100 cm - 7/50
21.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 4/30
21.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
22.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
23.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 3/30
24.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
25.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 3/30
25.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 4/30
26.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 5/30
26.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 3/30
26.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 1/30
28.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 2/30
30.04.2017 - Kutsu - 110 cm - 4/30
31.05.2017 - Kutsu - 100 cm - 16/193 - ERJ CUP
31.05.2017 - Kutsu - 110 cm - 13/170 - ERJ CUP
31.10.2017 - Kutsu - 110 cm - 8/149 - ERJ CUP
30.04.2018 - Kutsu - 110 cm - 2/141 - ERJ CUP
22.03.2017 - Kutsu - Helppo A - 3/40
25.03.2017 - Kutsu - Helppo A - 4/40
27.03.2017 - Kutsu - Helppo B - 4/40
01.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 3/50
01.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/50
01.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 1/30
01.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
01.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
02.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 4/30
03.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
03.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 2/30
04.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 4/30
04.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 3/30
04.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 5/40
04.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 3/30
04.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 6/40
05.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/30
05.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 3/40
06.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 3/30
06.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 5/50
07.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 3/40
07.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/50
08.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 3/30
09.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 6/50
09.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 7/50
10.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 5/30
10.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/30
10.04.2017 - Kutsu - Helppo B - 1/30
13.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/40
14.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 6/40
18.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 3/40
19.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/40
21.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
26.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 1/30
26.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 6/40
27.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 6/40
27.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 5/30
28.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 5/30
28.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 2/30
30.04.2017 - Kutsu - Helppo A - 4/30
31.05.2017 - Kutsu - Helppo B - 2/234 - KRJ CUP

30.06.2017 - Kutsu - 100 cm - 4/58 - VSR CUP
30.06.2017 - Kutsu - CIC1 - 3/53 - VSR CUP
31.10.2017 - Kutsu - CIC1 - 6/41 - VSR CUP
30.10.2018 - Kutsu - 110 cm - 2/53 - VSR CUP
31.05.2019 - Kutsu - Helppo A - 5/75 - VSR CUP

Hoito-ohjeet

Ruokinta
Heinä 3 + 3 + 2 + 3 Kg
Kaura 0,5 + 0,5 L
Greenline 0 + 0,5 L

- Sateella sadeloimi päälle
- Ratsastaessa suojat jalkoihin
- Hoidettaessa karsinassa sidottava kiinni

Päiväkirja

21.10.2017
Tänään kävimme kevyesti kentällä treenaamassa sileällä ja lähdimme sitten lopuksi maastoon pienelle köpöttelyreissulle. Kentällä keskityimme lähinnä ravin tahtiin sekä treenailimme myös laukanvaihtoja, joita Kaneli on alkanut nopeasti oppimaan. Tänäänkin se keskittyi niihin hyvin, ja yritti täysillä onnistua niissä. Lopuksi maastoon lähtiessämme en voinut vastustaa kiusausta, vaan pitihän meidän päästä sänkipellolle vähän päästämääm ylimääräisiä höyryjä pois, ja se olikin Kanelin mielestä aivan huippuhauskaa! Laukkaspurtin jälkeen otimme ihan rennosti, ja kävelimme vain pitkästi kunnon loppukäynnit. Kanelin kanssa loppuvuoden tavoitteita on ainakin kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu, ja lisäksi mielessä on käynyt pitäisikö se astuttaa vielä tämän lopppuvuoden aikana. Omasta tallista löytyisi sille ehkä kiva ori, jolla sen voisi jossain vaiheessa astuttaa.

27.12.2017
Joulunpyhien jälkeen oli ajatuksena jatkaa hevosten kanssa vielä vähän rennommin, eikä ensimmäisenä arkipäivänä tokikaan hiki hatussa oikeita treenejä tehty, vaan päätettiin viedä pari hevosta isolle aidatulle laitumelle vähän leikkimään lumessa! Kaneli oli yksi näistä, joka päätettiin vuorollaan viedä rallittelemaan pellolle, tokikin yksinään kun se ei oikein muiden hevosten seurasta välitä. Taustajoukot varustautuivat kameroiden kanssa aidan vierustalle valmiina ottamaan kauniista voikosta kiihdyttelykuvia, mutta niiden osalta saldo jäi hyvin vähäiseksi! Portilta irti päästyään tamma otti kyllä muutamia laukka-askeleita, mutta totesi sitten lunta olevan hirmuisen paljon ja homman olevan aika raskasta, joten se tyytyi liikkumaan ihan käynnissä ympäri peltoa, sentään piehtaroimassa se innostui käymään.

09.01.2018
Kanelille kuuluu oikein hyvää. Se on ilmoitettu tammikuulle kenttähevosten laatuarvostelutilaisuuteen, jonne onkin lähdössä iso joukko tallin hevosia. Treeni on kulkenut hyvin, ja etenkin estetreenit ovat sujuneet oikein hyvin. Viime päivinä ollaan treenailtu sen verran ahkerasti, että tänään oli kevyemmän päivän aika, ja lähdettiin käymään vain rauhallisella maastokävelyllä. Lunta olikin tullut aikalailla, joten lumessa tarpominen kävi melko raskaaksi joten kovin pitkäää lenkkkiä emme tehneet. Takaisin tallille palatessa alla oli hyvin rennon ja letkeän tuntuinen hevonen, joten kevyt maastolenkki taisi olla tammankin mieleen. Nyt laatuarvosteluun on aikaa vielä kaksi viikkoa, joten Kanelin kanssa ollaan mielestäni hyvällä mallilla, emmeköhän saa sen esittää parhaassa mahdollisessa kunnossa.

14.03.2018
Tammikuulla käydyssä kenttähevosten laatuarvostelussa sujui ihan ok, ja Kaneli palkittiin III-palkinnolla. Esimerkiksi jälkeläisnäyttöjen jäädessä vielä puuttumaan ei odotettavissakaan ollut mitään huippupalkintoa, mutta käymme sitten aikanaan nostamassa palkintoa paremmaksi, kun tuloksia siihen löytyy. Kenttälaatiksen jälkeen ehdittiin hieman hengähtää ja ottaa kevyemmin, ja nyt on alettu treenata seuraavaa koitosta varten. Nimittäin nyt maaliskuussa Kaneli on lähdössä kouluhevosten laatuarvosteluun. Sieltä odotetaan samaa palkintoa kuin kenttäpuoleltakin, sitäkin saa nostaa sitten aikanaan, mutta ompahan sieltäkin joku palkinto, joka edesauttaa esimerkiksi jälkeläisten menestymistä sitten aikanaan. Kaneli on ottanut muodonmuutoksen kenttäratsusta koulupuolelle ihan letkeästi, ja treenit ovat sujuneet pääasiassa oikein hyvin. Kanelihan varsoi loppuvuodesta hienon varsan, ja on varsomisesta palautunut hienosti ennalleen.

Tämä on virtuaalihevonen