Kievarinkuja

ulkoasu © Cery 2017Huvin Hämyharha


rakennekuvan (c) kasvattaja, ratsastuskuva (c) Kievarinkuja

Nimi Huvin Hämyharha Rekisterinumero VH0000
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori Omistaja PJ (VRL-14469) / Kievarinkuja
Väri Kulomusta Kasvattaja Huvitus
Syntynyt 05.12.2016, 3 kk Koulutustaso Helppo A, 90 cm, tutustumisluokka
Säkäkorkeus 150 cm Painotus Yleispainotus

Luonne

Hämyharha on peruskiltti taivaanrannanmaalari, joka on hitaammanpuoleinen luonne. Se pohtii rauhallisesti maailmanmenoa, eikä kiirehdi suin päin tutustumaan kaikkeen uuteen, vaan tykkää tarkastella kaikkea hiukan introverttina.

Harhan kanssa on suorastaan terapeuttista toimia, kun sitä vertaa toisiin, hankaliin oreihin. Se on todellinen hyvänmielenhevonen, joka jaksaa piristää jokaisena huonona päivänä. Harha seisoa törröttää paikoillaan hoitotoiminpiteiden aikana, tuuppien välistä hoitajan selkää ystävällisillä samettisilmillään tuijottaen. Ori nostaa kavionsa kiltisti ja käyttäytyy aina esimerkillisesti, vaikka tammoja olisikin näköpiirissä. Harhan hampaat pystytään jopa raspaamaan ilman rauhoitusta, ja kengittäminenkin sujuu kuin vettä vaan. Se on pähkinänkuoressa uskomattoman kiltti ja helppo hevonen.

Harha on ratsailta käsin vähän hidas hämäläinen. Ori ei koskaan lähde mukaan muiden hevosten kotkotuksiin, vaan keskittyy tekemään töitä omaan tahtiinsa. Se on monen makuun vähän turhan hidas ja jokseenkin jopa kovapäinen – jos läsipää tahtoo madella eteenpäin hiukan hitaammin kuin ratsastaja tahtoo, se myös tekee niin, vaikka Harha onkin niin kiltti sekä hyvätahtoinen. Onhan jokaisella hevosella oma tahto, myös tällä oriilla.

Estepuolella Harha ei ehkä loista. Se on vähän laiska nostelemaan jalkojansa, jonka vuoksi puomit tippuvat helposti, mikäli lähestyminen on vähänkin huono. Ori kuitenkin hyppää huonostakin paikasta rehdisti aina 90 senttisiin esteisiin asti, mutta sen kokoiset radat vaativat ratsastajalta entistäkin enemmän huolellisuutta paikkojen sekä teiden suhteen.

Kilpailupaikoilla Harha on oma rauhallinen itsensä. Se toimii nöyrästi verryttelyssä ja oriin ratsastamiseen pelittävät samat kikat kuin kotikentälläkin, joten Harha on oiva kisahevonen varsinkin helposti jännittävälle ratsastajalle.
(c) SV

Sukutaulu

i. Hämyinen
KTK-II
ii. Hämyilevä iii. Hämysielu
iie. Lumennos
ie. Vonnikka iei. Huurre
iee. Vennetär
e. Hunajaliinu
KTK-III
ei. Loiskahdus eii. Lohkovoitto
eie. Varmaliisa
ee. Hunajaneito eei. Viikari
eee. Hunajainen

ii. Hämyilevä oli rotevan mallinen suomenhevosori, joka kilpaili aikoinaan kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Se oli valkoisten aitojen sisällä katseita kääntävä näky, mutta luonteeltaan hieman ailahtelevainen. Nuorena ori käytettiin kantakirjattavana johon se hyväksyttiin I-palkinnolla. Hieman ailahtelevan luonteen vuoksi se ei saavuttanut suurta suosiota jalostusorina, mutta sai kuitenkin kymmenisen jälkeläistä. 20-vuotiaana ori jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn seurauksena.

Jälkeläiset

ei jälkeläisiä

Kisakalenteri

sijoituksia 0 kpl

ei kisoja

Tämä on virtuaalihevonen